13.10.2023

14 trevliga festlokaler i Stockholm med omnejd

festlokaler i Stockholm

Det finns många fina festlokaler i Stockholm att hyra för dig som vill bjuda in till fest och föredrar att göra det utanför det egna hemmet. Låt dig inte skrämmas av tanken på att en del av dem ligger en bit utanför centrum. Det går alltid att ordna med transport för gästerna så det är inga problem. Nedan tipsar vi om några trevliga festlokaler i Stockholm med omnejd.

Eataly / Golden Oven Room

Eataly är en italiensk restaurang mitt i Stockholm där högkvalitativ italiensk mat och dryck kombineras med en inbjudande inredning. Golden Oven Room är en mindre del av restaurangen som du kan boka för en mer exklusiv upplevelse. Rummet erbjuder enastående arkitektur och vackert dagsljus och mitt i rummet står en magnifik pizzaugn.

Golden Room har plats för 40 sittande personer och 65 stående.

Läs mer om och boka Golden Room

Eataly / Golden Oven Room

Ersta terrass / Hyllan

En våning upp på Ersta terrass ligger Hyllan. Hyllan är en ljus och inbjudande festlokal med vacker utsikt över Gamla stan, Skeppsholmen, Djurgården och Stockholms inlopp. Den här lokalen kombineras ofta med caféserveringen på bottenvåningen för att skapa en avskild del av restaurangen. Här kan du arrangera en examensmiddag, ett födelsedagskalas eller en företagsmiddag.

Hyllan har plats för 50 sittande personer och 70 stående.

Läs mer om och boka Ersta terrass

Ersta terrass / Hyllan

No.18 Nybrokajen

No.18 på Blasieholmen vid Nybrokajen erbjuder en påkostad festlokal som du kan boka för allt från en enklare mingel och middag till en storslagen fest. Lokalen är smakfullt inredd och har en takterrass som bjuder på stadens bästa utsikt. No.18 tillhandahåller dig och dina gäster med mat och dryck under hela tillställningen.

Nybrokajen har plats för 50 sittande personer och 70 stående.

Läs mer om och boka No.18

No.18 Nybrokajen

Nynäs Havsbad

Festvåning Nynäs Havsbad ligger vackert i Stockholms skärgård och är en perfekt plats för fest och bröllop. Festlokalen Casinot har en sekelskiftesstil som skapar en nationalromantisk känsla. Lokalen har högt i tak, en öppen spis och en fin terrass. Om du vill kan din familj eller dina vänner anlända med båt och förtöja vid Havspaviljongens gästbrygga.

Festvåningen har plats för 70 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Nynäs Havsbad

Nynäs Havsbad

Bergendal / Herrgården

Herrgården på Bergendal är inte bara ett utmärkt val för dig som letar efter en fin bröllopslokal i Stockholm, den fungerar lika bra för en 50-årsfest eller ett släktkalas. En genuin atmosfär präglar herrgården. Matsalen med inspiration från svensk 1700-talsarkitektur erbjuder en vacker utsikt över parken, allén och den egna bryggan.

Herrgården har plats för 74 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Bergendal

Bergendal / Herrgården

Nice Valley / Växthuset

Om du letar efter en festlokal i Stockholm som tillåter egen mat och dryck så är Växthuset på Nice Valley ett utmärkt alternativ. Växthuset består av tre rum med glasväggar som skiljs åt med stora skjutdörrar och har en oslagbar utsikt över de omkringliggande grönområdena. Festlokalen är dekorerad med risbollar, ljusslingor och mattor.

Växthuset har plats för 100 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Nice Valley

Nice Valley / Växthuset

Usine / Le Café

Vid Södermalmsallén i centrala Stockholm ligger Usine. Usines festvåning Le Café är en rymlig och unik lokal med stora fönster, avskärmade gardiner, en imponerande takhöjd och en snygg industriell inredning. Här finns även en loungehörna samt en stor bemannad bar som är perfekt för gästerna som vill släcka sin törst under festen.

Le Café har plats för 110 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Usine

Usine / Le Café

Östergårds

Östergårds är en charmig 1700-tals gård i Danderyd. Välkomna dina gäster till din fest med en trevlig skål i Vinterträdgården eller utomhus i den fina parken innan ni avnjuter en god måltid i den stora festsalen. Efter middagen hjälper ett liveband eller en DJ dina gäster att komma i rätt stämning medan barpersonalen står redo att servera drinkar.

Östergårds har plats för 130 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Östergårds

Östergårds

Junibacken / Festvåning

På Junibackens festvåning kan du arrangera ett 50-årsfirande, en företagsfest eller en disputationsmiddag i en förtrollande sagovärld. Den här magiska festlokalen erbjuder inte bara en unik miljö utan också Stockholms bästa utsikt över Nybrovikens gnistrande vatten. Här kan du och ditt sällskap dessutom uppleva förstklassig mat och dryck.

Festvåningen har plats för 150 sittande personer och 300 stående.

Läs mer om och boka Junibacken

Junibacken / Festvåning

7A Posthuset / Palmsalen

Palmsalen på 7A Posthuset i hjärtat av Stockholm är en imponerande sal. Lokalen är rymlig, har högt i tak och ett spektakulärt ljusinsläpp genom sitt glastak. Palmsalen är perfekt för mingel, bröllop, middagar och storslagna fester. 7A Posthuset arbetar med talangfulla kockar som skapar menyer med fokus på säsongens råvaror.

Palmsalen har plats för 168 sittande personer och 300 stående.

Läs mer om och boka 7A Posthuset

7A Posthuset / Palmsalen

Westmanska Palatset / Festvåning

Om du letar efter en central festvåning i Stockholm för din nästa fest är Westmanska Palatset rätt ställe för dig. Den moderna festvåningen består av tre delar, Valvet, Glassalen och Innergården. Utrymmena har en historisk atmosfär och fungerar lika bra för en exklusiv middag som för en företagsfest eller ett bröllop.

Festvåningen har plats för 220 sittande personer och 400 stående.

Läs mer om och boka Westmanska Palatset

Westmanska Palatset / Festvåning

Skansen / Högloftet

För dig som letar efter en stor festlokal i Stockholm som erbjuder en avslappnad och trevlig atmosfär så är Högloftet ett självklart val. Högloftet på Skansen erbjuder en rustik och autentisk miljö med en gammaldags känsla. Arrangera en fest här och njut tillsammans med dina gäster av god mat och dryck vid vackert dukade bord.

Högloftet har plats för 210 sittande personer och 285 stående.

Läs mer om och boka Högloftet på Skansen

Skansen / Högloftet

VENUE81

VENUE81 erbjuder en modern och elegant festlokal i Stockholm city. Den rymliga festlokalen är cirka 850 kvadratmeter stor och består av en flexibel yta som kan anpassas efter dina önskemål. VENUE81 fungerar utmärkt för trevliga mingel,mottagningar, fester och middagar. I lokalhyran ingår bland annat bord, stolar och porslin.

VENUE81 har plats för 250 sittande personer och 400 stående.

Läs mer om och boka VENUE81

VENUE81

Bergendal / Falkberget

Falkberget är Bergendals moderna del med en rymlig matsal med anslutning till en bar och en utomhusterrass. Falkberget har fantastisk panoramavy över Edsviken och den omkringliggande naturen. Bergendal är en perfekt plats för såväl fester som bröllop. På den fina terrassen går det utmärkt att genomföra en vigsel.

Falkberget har plats för 274 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Falkberget på Bergendal

Bergendal / Falkberget

Förhoppningsvis har det här inlägget bidragit med lite inspiration ifall du planerar att hyra en festlokal i Stockholm. Det gäller att hitta en festlokal som sätter rätt ton för festen och ju snabbare du hittar den, desto snabbare kan du gå vidare med festplaneringen.

Skicka enkelt in en offertförfrågan till bussbolag

Med vår tjänst BokaBuss.nu är det riktigt enkelt att skicka iväg en offertförfrågan till flera bussbolag samtidigt. Bra att tänka på inför din offertförfrågan:

  • Fyll i dina resedetaljer noga med detaljerad körinformation och ange hellre för mycket än för lite information.
  • Det billigaste alternativet är inte alltid det bästa så jämför vad det är du får från de olika bussbolagen.
  • Läs omdömen och recensioner om bussbolagen på vår hemsida.
  • Välj en lite längre tidsfrist för din offert till bussbolagen för att kunna få fler offerter. Minst 48h rekommenderas.
  • Kontrollera att din bokning har bekräftats.

Läs mer om tips inför din förfrågan här - 5 saker att tänka på vid offertförfrågan för en charterbuss.

Tillbaka