Vart är vi på väg?

1
2
3
4

Vart är vi på väg?

?
?
?
?
?
?

Formuläret fortsätter. Berätta mer om buss- eller taxiresan du behöver på följande sida.

Berätta mera

1
2
3
4

Berätta mera

?
?
?
?
?

Andra önskemål

1
2
3
4

Andra önskemål

?

Observera att utrustningskraven kan minska antalet offerter.

Kontaktuppgifter

1
2
3
4

Kontaktuppgifter

?
?
?
?

NNär din förfrågan har skickats kommer du vidare till sidan - Tack för begäran om offert, och du får omedelbart en bekräftelse till din e-post. Logga in för att följa dina mottagna offerter eller för att lämna nya offertförfrågningar.

Skicka offertförfrågan

1. Skicka offertförfrågan

Genom att fylla i formuläret på förstasidan skapar du en offertförfrågan i systemet. Det tar bara ett par minuter. Att lämna en offertförfrågan är alltid gratis och medför inga dolda kostnader.

Vänta på offert

2. Vänta på offert

Trafikoperatörer som är registrerade på vår webbplats svarar på din offertförfrågan inom den tidsfrist du anger och presenterar sin tjänst och sitt pris. Du får omedelbart meddelande om nya offerter via e-post.

Godkänn offert

3. Godkänn offert

När du har hittat den offert som bäst passar dina behov loggar du in i systemet för att godkänna offerten. Operatören tar kontakt med dig och ni kan tillsammans komma överens om detaljerna i transporten och betalningen.

Ge feedback

4. Ge feedback

Var föraren serviceinriktad och var fordonet rent och snyggt? Du kan ge feedback på den service du fått efter avslutad körning. Din feedback är värdefull för andra användare av vår tjänst när de söker en lämplig transportör åt sig själva.

Ta emot offerter från flera bussbolag

Information om din offertförfrågan går ut till vårt nätverk av bussföretag via mail varje vardagsmorgon klockan 9. Trafikutförarna kommer att svarar på din offertförfrågan genom att logga in med sina egna användaruppgifter och lämna offert.

Trafikföretagen har ofta tillgängliga fordon även på andra orter än deras egna verksamhetsställe. Om avreseplatsen i den offert du begär skulle vara exempelvis Stockholm, har både lokala företag, men också företag på andra orter möjlighet att svara med en offert på resan. Man kan däremot säga att huvudregeln är att du får det lägsta priset av den trafikoperatör som har den kortaste startsträckan.

Bokabuss.nu är en kostnadsfri bokningstjänst som förenklar processen att hyra en buss. Svenska bussoperatörer lämnar offerter på inkommande offertförfrågningar, och kunden väljer ut en av offerterna baserat på pris, fordonstyp och tidigare kundomdömen. Bussbolagen som lämnar offerter i tjänsten erbjuder bussar i olika storlekar, allt ifrån stora turistbussar till minibussar, stortaxi och personbilstaxi. Läs tidigare kundomdömen och upplevelser från Bokabuss.nus kunder.

"Upphandlingen av körningarna fungerade toppenbra och det underlättar mitt dagliga arbete som ofta är superstressigt och består av helt andra uppgifter."

- Mirja K.

Bokabuss.nu kan rekommenderas för dig som arbetar inom offentlig upphandling. Genom att skapa en offertförfrågan gör du en upphandling helt enligt upphandlingslagen! Efter upphandlingen är det enkelt att skriva ut en offertsammanfattning som bilaga till upphandlingsbeslutet eller fakturan.

Beställningstrafikföretag

Det finns flera hundra företag som erbjuder beställningstrafik i Sverige, allt ifrån mindre företag med 1-2 bussar till större koncerner med flera hundra fordon. Vissa bussoperatörer bedriver beställningstrafik enbart med buss, medan andra företag också erbjuder taxitjänster.

Persontrafik är tillståndspliktig, vilket kräver yrkestrafiktillstånd. Trafikoperatörerna måste ha ett yrkestrafiktillstånd för att köra buss eller taxitrafiktillstånd för att köra taxi. Både bussföretag och taxiföretag kan utföra beställningskörningar.

Beställningsbussar

Beställningstrafik med buss för persontransport kräver yrkestrafiktillstånd. Beställningstrafik är yrkesmässig trafik för persontransporter med buss som inte är linjetrafik. Ett fordon som tar mer än åtta passagerare kallas vardagligt minibuss. Beställningsbussarnas storlek brukar variera från åtta passagerare upp till 81 passagerare (dubbeldäckaren). Oavsett storlek på bussarna, stora som små behövs alltid ett tillstånd för beställningstrafik

According to the Swedish law, a bus is a vehicle designed to transport people with room for a min. driver + nine passengers.

Beställningstaxi

Taxiverksamhet är en tillståndspliktig verksamhet i Sverige. Det betyder att alla taxibolag ska ha ett taxitrafiktillstånd som utfärdas av Transportstyrelsen. För att få ett Taxitrafiktillstånd ska man som sökande uppfylla alla de föreskrivna villkoren.

Taxi är främst fordon som är registrerade som personbilar. Bilar för 6–8 personer kallas stortaxi och ibland även minibuss. Taxitrafik kan även utföras med lastbil, trehjuling, lätt fyrhjuling och tung fyrhjuling. Taxitrafik får inte utföras med buss.

På begäran går det ofta att få barnsäte i taxin liksom möjlighet att transportera husdjur.

Trafiktillstånd

Taxitransport kan bedrivas med personbil eller lätt lastbil. Taxitransport innebär att taxifordon och chaufför ställs mot avgift till allmänhetens förfogande för persontransport. Du kan kontrollera typen av trafiktillstånd och tillståndets giltighet hos Transportstyrelsen.

Förare

För att få köra buss krävs det att du har D-körkort. Med behörighet D får du köra bussar oavsett antal passagerare. Busskort kan erhållas vid:

  • 18 års ålder gäller om du har en gymnasial utbildning för att köra persontransporter
  • 21 års ålder om du utbildar dig hos en godkänd utbildare som har tillstånd av transportstyrelsen (t.ex. komvux)
  • 24 års ålder utan ovan nämnda förutsättningar

Om D-körkortet erhålls vid 18 eller 21 års ålder är det inte tillåtet att köra linjetrafik där avstånden är längre än 50 kilometer.