23.06.2022

Samla in pengar till Lägerskola och klassresan – hur, var och när?

Charterbuss

Att samla in pengar till klassresor eller lägerskolor kräver lite ansträngning men är ofta väl värt mödan! För många unga är skolresor och lägerskolor årets höjdpunkt, där klasserna får möjlighet att uppleva något nytt tillsammans och både förbättra och behålla lagandan.

Vad är skillnaden mellan en klassresa och en lägerskola?

En lägerskola är en resa som varar i två eller fler dagar. På lägerskolan får eleverna lära sig saker i en annan miljö och innehållet är en del av läroplanen.

En klassresa är oftast under en dag med en övernattning där man åker till en inrikes destination.

Samlar in pengar med Kakservice

Eftersom grundutbildningen ska vara avgiftsfri kan medel för klassresan/lägerskolan endast samlas in i den gemensamma klassen efter beslut av föräldrarna. I det här fallet är det också nödvändigt att ha en kassör eller kassörska, ​​som vanligtvis är en av barnens föräldrar.

Populära sätt att samla in pengar är att sälja godis och andra produkter. Med Kakservice populära kakor, knäcke och godis får ni snabbt ihop pengar till er klass eller lagresa. Är ni 20 st som säljer 25 burkar var, så tjänar ni hela 12 500 kr på en försäljning. Och med deras enkla webshop kan ni tjäna ännu mer och ännu snabbare.

Ni kan beställa ett gratis infopaket- som innehåller allt ni behöver för att enkelt komma igång. Dem bjuder även på en smakprovsburk med Smillas Sursockrade Godisar.

Ni hittar mer info här Tjäna pengar till klassen eller laget - gratis infopaket

Tjäna enkelt pengar till klassen eller laget med DelikatessKungen

Tjäna enkelt pengar till klassen eller laget med DelikatessKungen

DelikatessKungen har hjälpt över 25 000 klasser, lag och föreningar att tjäna ihop pengar till såväl klassresor som träningsläger sedan 1992. Ni tjänar enkelt pengar till klassen eller laget genom att sälja deras lättsålda och populära delikatesser i form av salami, cheddarost och praliner med mera. Det är både enkelt, riskfritt och lönsamt!

Ju fler produkter ni säljer, desto högre förtjänst per produkt får ni. Upp till 67 kr per såld produkt kan ni få och om klassen eller laget totalt säljer 300 produkter får ni dessutom en bonus på hela 1000 kr. Om ni är 20 st i klassen och säljer 10 produkter var tjänar ni så mycket som 13 400 kr under en försäljningsperiod. Att klasser och lag återkommer år efter år är ett gott betyg på att DelikatessKungens koncept fungerar.

Ni kan beställa både infopaket och säljmaterial helt kostnadsfritt, där personlig webbshop, tillgång till deras smidiga app och smakprover ingår, och mycket mer.

Här kan ni läsa mer om DelikatessKungens beprövade sätt att tjäna pengar till klassen.

Med buss till lägerskolan

När man planerar en skolresa eller utflykt för klassen är buss ett populärt alternativ för transporten under resan. En stor fördel är att bussen kan användas under hela resan, både till och från destinationen men också mellan olika platser under lägerskolan.

Att resa med buss är ett bekvämt och säkert sätt att ta sig fram på. Under resans gång kan man lägga in roliga gruppuppgifter eller frågetävlingar som hjälper till att skapa en bra sammanhållning och en härlig stämning.

För att hitta en transport inom sin budget kan vi rekommendera att använda vår bokningstjänst Bokabuss.nu., här kommer du hitta en lämplig transport för klassens behov till det bästa priset. Busstransporter är säkert och kostnadseffektivt sätt att resa på men också ett mer miljövänligt alternativ än till exempel privatbilar.

Tjäna pengar till klasskassan eller lagkassan med Olivprinsen

Klassförsäljning med Olivprinsen

Behöver din klass tjäna ihop pengar till klassresan eller planerar kanske ditt lag att åka iväg på ett spännande träningsläger.

Olivprinsen erbjuder lag, föreningar och skolklasser att tjäna pengar till lagkassan eller klasskassan genom att sälja olivolja. Det är en prisbelönt olivolja som senast (2022) vann GOLD Award i NYIOOC (New York International Olive Oil Competition) som räknas som världens största och mest omtalade tävlingar för olivoljor. Olivolja är något alla använder och det är en perfekt present att ha med sig när man ska gå bort. Gör er klassförsäljning både rolig och lönsam genom att sälja Merula olivolja.

Här kan ni läsa mer om hur ni kan tjäna pengar till klassen eller laget med Olivprinsen.

Tjäna pengar till klassen eller laget med Tandborstkungen

Tjäna pengar till klassen med Tandborstkungen

Planerar din klass eller ditt lag att hitta på något kul tillsammans? Vad ni än planerar så har ni ett spännande äventyr att se fram emot. För att finansiera äventyret behöver klassen eller laget kanske tjäna ihop pengar.

Tandborstkungen hjälper skolklasser och lag att tjäna pengar till klassresan eller cupen genom att sälja tandborstar. Tandborstarna är tillverkade i Sverige av det välkända märket TePe. De håller högsta kvalitet och är dessutom miljövänliga och prisvärda.

Här finns mer info om hur en klassförsäljning eller lagförsäljning med Tandborstkungen fungerar: Tjäna pengar till er klasskassa och klassresa med Tandborstkungen

Sälj ekologiska delikatesser med Finsmakarna!

Sälj ekologiska delikatesser med Finsmakarna

Finsmakarna erbjuder lättsålda delikatesser såsom olivolja, kaffe, te, choklad som ofta är ekologiska. Produkterna är mycket uppskattade och finns i varje hushåll. Speciellt till jul är det också lätta att få extra försäljning då flera företag gärna köper delikatesserna till personal och julklappar. Här kan du läsa mer om hur du kan tjäna pengar till klassresan med Finsmakarna.

Sälj choklad – Chokladkassen erbjuder exklusiv choklad och lakrits i olika chokladkassar. Kassarna är fyllda med godsaker och säljs för 150kr och ni tjänar 60kr. Ett tips är att sälja både från Chokladkassen och Fikakassan samtidigt då kaffe och choklad har fina synergier och det också är lättare att sälja fler kassar till samma kund. Belgiska chokladen är Rainforest Alliance certifierad och dessutom fri från palmolja. Vill ni köra igång en försäljning, boka här ett startpaket för att sälja choklad till klassen.

Sälj kaffe – Fikakassan som flera gånger blivit bäst i test erbjuder premiumkaffe som går hem hos både grannar och bekanta. Även är erbjuds ekologiskt kaffe och det finns både som brygg eller hela bönor. Fler certifieringar är KRAV, Fairtrade och Rainforest Alliance. Läs mer om hur du kan sälja kaffe med klassen här.

Populära campingresmål

Det finns många olika lägerskolor i Sverige, där lägerskolan är lätt att genomföra. Lägerskolan kan antingen inkludera boende, personal och en handledare, eller bara boende. Det finns geografiskt runt om hela Sverige, så du kan hitta en campingplats alldeles i närheten.

Några populära campingplatser är Pite Havsbad, en läcker camping med kilometerlång sandstrand, med både tivoli och äventyrsbad. Eller varför inte Kneippbyn, söder om Visby som erbjuder många olika övernattningsmöjligheter och det berömda sommarlandet där man kan hälsa på i Pippi Villa Villekulla.

Man kan också åka på lägerskolan utomlands, vilket ger ungdomar möjlighet att uppleva en ny sorts kultur och även öva på ett främmande språk. Utländska lägerskolor är ofta dyrare än inrikesresor och därför mindre frekventa. Du kan även åka utomlands till till exempel Finland eller Norge, som också lätt kan nås med buss.

Sälj ljus och kaffe- tjäna pengar till klasskassan. Alltid 50% förtjänst!

Sälj ljus och kaffe- tjäna pengar till klasskassan

Behöver ni få in pengar till er klassresa eller en cup? Tjäna pengar till klassen, idrottslaget eller föreningen genom att sälja kaffe, herrgårdsljus, kronljus och doftljus med kirratochklart.se Produkter av finaste kvalitet, lättsålda, och har stor efterfrågan över hela året.

Er förtjänst i gruppen är alltid 50% av försäljningspriset, högst andel på marknaden! Produkterna säljs för 120-150kr, så er förtjänst i gruppen är 60-75 kr per produkt. Säljexempel: Om 20 säljare säljer 10 produkter var tjänar ni hela 12.000 kr rakt ner i klasskassan!

Sälj enkelt med egen webbshop och säljkataloger. För dem som föredrar en snabbare säljprocess finns även möjlighet att sälja direkt med ljus och kaffe i handen. Klicka här för mer info och för att tjäna enkla pengar till klassen, laget eller föreningen.

Populära Utflyktsmål

Ett besök på Bodaborg är en populär aktivitet under mångas klassresor, likaså Skansen som är ett friluftsmuseém med en trevlig djurpark där allt från exotiska djur till rovfiskar finns. Vill man åka utomlands finns Nordeuropas största akvarium”Den blå planet” som ligger strax utanför Köpenhamn.

Det finns också flera nöjesparker i Sverige, där de största är Liseberg och Gröna Lund. Andra populära nöjesparker är Tosselilla sommarland eller High Chaparall i Skåne som erbjuder vilda västern mitt i djupaste Småland.

Dessutom är Sveriges storslagna nationalparker, som Padjelanta/Badjelánnda, eller Björnlandet och Blå jungfrun, också populära resmål för att uppleva underbara upplevelser i hjärtat av naturen.

Tillbaka