30.05.2022

Varför har Bokabuss.nu ingen färdig prislista?

Charterbuss

Det är många som hör av sig till oss med frågor om pris och vad det skulle kunna kosta att boka en buss från en ort till en annan och här blir du oftast uppmanad att gå in direkt via Bokabuss.nu och skicka in din offertförfrågan. Varför gör vi det? Och varför har Bokabuss.nu inte en färdig prislista där du kan få se det exakta priset från exempelvis Stockholm till Göteborg?

För att förklara det enkelt så har vi inga egna bussar utan istället anslutna bussoperatörer till Bokabuss.nu som besvarar din förfrågan med en offert. Här kommer du alltså motta flera offerter från flera olika bussoperatörer och kan jämföra dina erbjudanden innan du väljer vem du vill boka med.

Vad som är viktigt att tänka på är att priset på en busscharter påverkas av många olika saker och ibland kan skillnaden mellan lägsta och högsta priset vara stor. Av den anledningen kan vi själva inte lämna en prisuppskattning utan kommer att hänvisa dig till att skicka in en offertförfrågan, som är ett enkelt och snabbt sätt att få ett prisförslag och hitta det bästa erbjudandet. Ofta kan du få erbjudanden redan efter ett par minuter.

Det finns olika faktorer som påverkar priset på en bussresa. Det är inte bara bränslekostnaderna för bussen eller förarens lön som räknas in, utan också vilken säsong, veckodag, vilken adress bussen utgår ifrån och andra skyldigheter som rör bussbolaget.

Varför kan priset skilja sig med flera tusentals kronor?

Prisskillnaden mellan offerterna som du tar emot på Bokabuss.nu kan vara liten men också skilja sig med flera tusen kronor. Ofta är skillnaden större när det gäller förfrågningar för större grupper och och även bussresor som pågår över flera dagar. Ifall en operatör offererar en buss som utgår från en annan ort och måste åka utan passagerare till upphämtningsplatsen kan också göra att priset blir högre.

Det vill säga att alla anbudsgivare behöver inte vara från samma stad, det kan vara flera som offererar bussar som finns på närliggande orter och som därför räknar in resan till upphämtningsplatsen i offerten. Även fordonets ålder och skick kan påverka priset, då en modernare och mer utrustad buss vanligtvis är dyrare än en äldre bussmodell.

Prisjämförelse för bussar och taxibilar

Bokabuss.nu är ett perfekt alternativ för dig som vill hitta ett bussoperatör på ett enkelt och effektivt sätt. Med hjälp av Bokabuss.nu är det inte heller nödvändigt att chansa och välja den första bästa du kontaktar, eller en operatör du inte vet någonting om.Tack vare tusentals användare kan du läsa om de recensioner och betyg som lämnats av tidigare kunder innan du gör ditt val.

Att jämföra priserna på taxibilar och bussar kunde inte vara enklare, för på Bokabuss.nu kan du nå flera olika operatörer med bara en förfrågan. När du tar emot offerter på Bokabuss.nu kan du enkelt se totala priset för hela resan som lämnats av operatörerna. Dessutom innehåller offerten alltid ett extra timpris, som kan läggas till om resan skulle förlängas eller försenas på grund av kunden.

Vilket erbjudande ska du välja? - kontrollera dessa punkter

När du ska jämföra dina offerter du mottagit kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Priserna kan ofta ligga riktigt nära varandra och alla kan låta lika bra. Vi har några tips som hjälper dig att välja det bästa erbjudandet. Så börja med att kontrollera dessa punkter:

  1. Betyg. Vilken typ av recensioner har operatören fått och är det återkommande recensioner som lyfter fram något särskilt något, såsom förarens professionalism eller punktlighet.
  2. Avbokningsregler. Är resan osäker? Du bör kontrollera avbokningsreglerna som gäller hos den aktuella operatören.
  3. Helhetsintrycket av offerten. Är det slarvigt ihopsatt eller känner du att operatören har lagt tid på att tillgodose era resebehov
  4. Företagspresentation. Hur ser deras företagspresentation ut? Vad har dem för utrustning eller fordon?

Tillbaka